Skip to content

Eerste klus van het tuinseizoen geklaard!

Het tuinseizoen is begonnen. De eerste klus is geklaard.

De vereniging kon van de gemeente houtsnippers krijgen. Die zijn onlangs gestort.

Het blijkt genoeg om het eerste deel van complex de Weide van houtsnippers op de paden te voorzien.

COmplexbeheerder Jonas had 21 tuinders via de mail benaderd. Een paar tuinders hebben zich afgemeld en 5 tuinders hebben zich aangemeld.

Zij hebben afgelopen donderdag de klus geklaard.

Zie hier het harde werken en het mooie resultaat! Bedankt voor de inzet!

Ga door met lezen van "Eerste klus van het tuinseizoen geklaard!"

Een andere factuur in 2024

Stapel geldBinnenkort ontvangt u de factuur voor het groeiseizoen 2024.  Deze wijkt af van wat u gewend bent. Daarom krijgt u voorafgaand aan de factuur een toelichting per mail of een een toelichting op papier bij de factuur als wij uw mailadres niet hebben.

De tuinders die starten met tuinieren in 2024 krijgen geen toelichting. Zij krijgen direct de actuele tarieven in rekening gebracht. Voor hen verandert er dus niets.

Ga door met lezen van "Een andere factuur in 2024"

Vrijwilligerswerk Meander

Als Volkstuinvereniging zijn we benaderd door de onderbouwcoördinator van praktijkonderwijs in Hoogeveen locatie Wolfsbos.

Ze hebben bij de Meander een kleine moestuin, een kas en een boomgaard die onderhouden moet worden en waar kinderen tussen de 12 en 15 jaar met hulp leren tuinieren.

Het vak groen wordt door een docent gegeven, maar de kennis over de praktijk is minder aanwezig. En juist de kinderen houden van leren door doen.

Er is behoefte aan een of twee vrijwilligers die met een klein groepje leerlingen de tuin leert onderhouden; leren de bodem klaarmaken, samen zaaien, verpotten, planten, gras maaien, oogsten etc. Het gaat niet om productie, maar om de jongeren enthousiast te krijgen om eventueel na de praktijkschool een opleiding te gaan doen richting Groen en ze leren wat het hebben van een tuintje betekent als ze op zichzelf gaan wonen.

Er zal een docent bij zijn. Het gaat om een ochtend in de week in overleg.

 

 

Ga door met lezen van "Vrijwilligerswerk Meander "