Skip to content

Riolering kapot

Vorige bleek de wc verstopt. Daarom is direct Klaas van Dalen gebeld om de boel te ontstoppen. Dezelfde middag reed Klaas voor met zijn spuit. Maar de verstoppng bleek hardnekkig. Klaas adviseerde om een paar putten aan te leggen, zodat hij beter de verstopping kon bereiken. De buis werd bij de ingang rap opgespoord, maar halverwege de parkeerplaats bleek een groter probleem. Jan peilde de buis uit met een wichelroede, waarop wij ons met schop en ijzeren staaf een gat groeven door 60 cm puin. Geen buis..... Dus gat weer dicht. Maar goed er was een plek voor een put. Woensdag, Klaas er weer bij. Maar de spuit kwam er weer niet door. De buis is kapot concludeerde Klaas. Wat nu? Laten we de gemeente bellen. Per slot van rekening huren wij van hen. Gemeente gebeld.

 

Er moesten wat voorbereidingen worden getroffen, maar vandaag stond de Gemeente Hoogeveen er met twee bussen met geavanceerd materiaal. Geweldig! Hun spuit ging in het riool en er kwamen wat doekjes naar boven. Maar hij stroomde nog niet echt. Ook de spuit van de gemeente bleef steken. Een camera aan een lange kabel werd in de pijp geleid en daar kwam het euvel naar voren. Het riool was kapot.

 

Maar waar? Wat bleek? De camera had een zender. Met een ontvanger ging een gemeentwerker over de grond en in een ogenblik werd de plek uitgepeild en met wat verf gemarkeerd. Veel precieser dan de wichelroede, alhoewel die, zoals later bleek, er verdomd dicht bij had gezeten

Wil je die buis opgraven? Dat is geen doen! Bel iemand met een graafmachine. De mannen van de gemeente weten duidelijk niet hoe volkstuinders zijn.
Graafwerk voor Jan en Dirk. Allerlei puin kwam boven. Zelfs een trottoirband, die met zijn punt op de rioolbuis bleek te drukken. De vermoedelijke oorzaak van het lek.

Ruim een uur later lag de buis bloot. Morgen zet Jan er een nieuw stuk buis tussen en kunt u weer probleemloos de pot op.

 

 

 

 

 

 

 

Trackbacks

Geen Trackbacks

Reacties

Geeft reacties weer als Lineair | Samengevoegd

Geen reacties

De auteur staat geen reacties toe op dit artikel

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA

Form options