Skip to content

Tuinencomplex Krakeel een 6 sterren hotel rijker

Begin april 2023 is op het tuinencomplex Krakeel een insectenhotel geplaatst. Het is beschikbaar gesteld door Landschapsbeheer Drenthe en heeft een plaatst gevonden op de tuin van familie Koopman. Samen met zijn dochter Elma verwelkomen zij de vliegende gasten voor een veilig en aangenaam verblijf.

Waarom insecten helpen met een insectenhotel?

Het primaire doel van een insectenhotel is het bieden van een veilige plek voor insecten. Het is ons vast ook niet ontgaan zijn, dat insecten het moeilijk hebben in ons land. Hun natuurlijk leefgebied wordt steeds verder ingeperkt. Maar er zijn meer redenen. Zo zijn insecten simpelweg broodnodig voor onze voedselvoorziening. Zij zorgen voor de bestuiving van bloemen en bloesems. Wij willen graag meer vlinders, bijen en lieveheersbeestjes in onze tuinen verwelkomen. Ook onze tuinen kunnen een potentieel insectenparadijs zijn. Zo ontwikkelen veel fruitbomen hun vruchten en eten wij weer groente uit eigen tuin.

Jacob Hoeksema

 

Trackbacks

Geen Trackbacks

Reacties

Geeft reacties weer als Lineair | Samengevoegd

Geen reacties

De auteur staat geen reacties toe op dit artikel

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA

Form options