Skip to content

10 en 11 mei red een fruitstruik ( gratis)

Plant de toekomst van Hoogeveen: Red een Fruitstruik!

Hoogeveen – Op 10 en 11 mei zal een groen spektakel plaatsvinden in Hoogeveen en Elim, waar kinderen (en volwassen kinderen) de hoofdrol spelen in de vergroening van hun omgeving. Het initiatief, genaamd “Red een Fruitstruik”, is een samenwerking tussen Carpe Vitam, IVN Hoogeveen en MeerbomenNu Drenthe. ‘Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hoogeveen vanuit het aanvalsplan biodiversiteit.

Op 10 en 11 mei kun je terecht bij het IVN Struunhuus in Hoogeveen.

Op 11 mei kun je terecht bij Carpe Vitam in het knabbelbos in Elim (Carstenswijk 11, Elim). Volg de socials en onlinenieuws want er komen nog meer uitdeelpunten bij. 2 planten per persoon en op = op.

De struiken, variërend van kruisbessen tot rode en blauwe bessen, zijn ongeveer 2-3 jaar oud en biologisch opgekweekt. Ze zijn afkomstig van Land van Ons in Wassenaar, waar een regeneratieve tuinderij, voedselbos en pluktuin genaamd WIJdehorst is gestart.

Grietje Loof, voorzitter van IVN Hoogeveen en klimaatburgemeester van Hoogeveen, voegt toe: “Dit is een geweldig initiatief waar wij met IVN Hoogeveen maar al te graag aan meehelpen. Onze vrijwilligers staan dan ook met alle liefde 10 en 11 mei klaar om die mooie fruitstruiken uit te delen.”

Het evenement biedt meer dan alleen het uitdelen van struiken. 

Op 11 mei in Elim vindt naast het uitdelen van struiken ook een plantenruilbeurs inclusief gratis proeverij uit het voedselbos plaats. Iedereen kan moestuinplantjes of andere plantjes en stekjes meenemen om te ruilen op een grote ruiltafel. Bovendien is er een zadenbieb aanwezig in samenwerking met Zadenbibliotheek Drenthe en de werkgroep zaden van Velt ecologische tuinvereniging en is er een heus dino speurpad voor de kinderen op het erf.

Aanmelden voor Elim via onderstaande link https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/2401

 

Kortom, “Red een Fruitstruik” is niet alleen een kans om gratis fruitstruiken te bemachtigen, maar ook een gelegenheid om bij te dragen aan een groenere en gezondere leefomgeving. Dus kom op 10 of 11 mei langs en plant een stukje toekomst voor Hoogeveen, Elim en omstreken!

Voor meer informatie en registratie, bezoek de Facebookpagina van Carpe Vitam, het Knabbelbos of IVN Hoogeveen. https://meerbomen.nu/regios/drenthe/

 Wees er snel bij, want de struiken zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt.

https://regionieuwshoogeveen.nl/natuur/plant-de-toekomst-van-hoogeveen-red-een-fruitstruik/

 

Trackbacks

Geen Trackbacks

Reacties

Geeft reacties weer als Lineair | Samengevoegd

Geen reacties

De auteur staat geen reacties toe op dit artikel

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA

Form options